Carma

Prebiotica zijn onverteerbare vezels die we dagelijks met onze voeding binnenkrijgen. In onze darmen stimuleren ze de groei van goedaardige darmbacteriën. Door middel van een medisch-wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit Maastricht willen we nagaan of toediening van een prebiotica leidt tot versneld herstel van de darmbacteriën na antibiotica gebruik.

Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar gezonde volwassenen tussen de 20 en 65 jaar met overgewicht (Body Mass Index (BMI) 25-35 kg/m2; BMI = (gewicht (kg) /lengte (m) x lengte (m)). Indien u suikerziekte heeft of vegetariër bent, kunt u niet meedoen aan het onderzoek. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom.

Blijkt uit een geschiktheidsonderzoek dat u mee kan doen aan het onderzoek, zult u in een periode van 11 weken zes keer naar de universiteit komen (17 uur in totaal). U dient gedurende de gehele onderzoeksperiode nuchter naar de universiteit te komen. Tijdens deze bezoeken zal onder andere uw suikerstofwisseling gemeten worden. Tijdens de eerste week van het onderzoek
gebruikt u een antibioticakuur. Het onderzoeksproduct gebruikt u gedurende de volgende 8 weken. Na afronding van het onderzoek ontvangt u naast uw reiskosten 300 euro.
Heeft u interesse of verdere vragen, neem dan contact op met Lars Vliex, MSc

of bel 043-388 1638.