PersonalizedFiber studie

Voedingsvezels zijn niet verteerbare vezels die we dagelijks met onze voeding binnenkrijgen. Door middel van een medisch wetenschappelijk onderzoek willen wij nagaan of een gepersonaliseerde combinatie van voedingsvezels leidt tot een verandering van de glucosehuishouding en darmflora.

Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar:

  • Mannen en vrouwen
  • 30-70 jaar oud
  • BMI 28 – 35 kg/m2
    (BMI = gewicht (in kilogram) / (lengte x lengte) (in meter))

Tijdens het onderzoek zult u 3 keer naar de universiteit komen. Eenmaal voor een geschiktheidsonderzoek (3 uur) en tweemaal voor een testdag (5 uur per testdag). Ook zullen wij u vragen een ontlastingsmonster af te leveren aan de universiteit voor het begin van de interventie om zo de gepersonaliseerde vezel te bepalen. De gepersonaliseerde of controle vezel combinatie gebruikt u gedurende 12 weken 2 keer per dag voorafgaand aan het vervolgbezoek. Testdagen vinden plaats aan het begin en einde van de interventie. Na afronding van het onderzoek ontvangt u een reiskostenvergoeding en 400 euro.

Wij horen graag of u interesse heeft om deel te nemen aan deze studie. Zo ja, dan kunt u dit via email laten weten en zullen wij vervolgens contact met u opnemen om een afspraak in te plannen voor een vooronderzoek.

Contact:

Gillian Larik

g.larik@maastrichtuniversity.nl

Tel: 043 38 81641

Emanuel Canfora, Ph.D:
emanuel.canfora@maastrichtuniversity.nl

Tel: 043 3881 669